آخرین خبرمعماری
نکاتی که باید در طراحی دکوراسیون داخلی بدانید
شاید به این فکر افتاده باشید که با تغییر دکوراسیون اطراف خود، تنوعی در زندگی روزانه تان ایجاد کنید و از اثرات مثبت این امر استفاده نمایید. عموما ایجاد یک تغییر رنگ ساده در اجزای دکوراسیون یا به کارگیری طرحی متفاوت در المان های اصلی و تاثیرگذار محیط می تواند شما را به هدفتان نزدیک کند.
برترین ها – ترجمه از پلاد ناصری: شاید به این فکر افتاده باشید که با تغییر دکوراسیون اطراف خود، تنوعی در زندگی روزانه تان ایجاد کنید و از اثرات مثبت این امر استفاده نمایید. عموما ایجاد یک تغییر رنگ ساده در اجزای دکوراسیون یا به کارگیری طرحی متفاوت در المان های اصلی و تاثیرگذار محیط می تواند شما را به هدفتان نزدیک کند.
داشتن یک الگوی رنگی با طرح های خاص، نظیر آنچه در اجزای بافتی و منسوجات دکوراسیون مشاهده می کنیم می تواند بهترین روش برای تغییر وضعیت دکوراسیون و بهبود فضای اتاق ها باشد. این المان ها می تواند شامل منسوجاتی همچون روبالشی ها، کوسن ها، قالیچه کفپوش اتاق ها و دیگر لوازم داخلی باشد که عموما استفاده از طرح های پارچه ای در آنها متداول است. با تغییر چنین طرح هایی می توان فضای اتاق را به طور چشمگیری سرزنده تر و شاداب تر جلوه داد و انرژی بیشتری در محیط ایجاد کرد. در واقع می توان گفت این تغییر طرح و رنگ در اتاق، کلید اصلی تغییر دکوراسیون فضاهای داخلی شما است.
اما ایجاد این تغییرات بایستی در چهارچوب خاصی انجام شود و از این جهت دانستن برخی نکات، در جهت رسیدن به یک طراحی دکوراسیون ایده آل، لازم و ضروری به نظر می رسد. به همین دلیل طراحان حرفه ای دکوراسیون معمولا ضوابط و اصول خاصی را در طراحی های خود رعایت می کنند تا با کنار هم قرار دادن اجزای مختلف دکوراسیون همراه با رعایت برخی نکات عمومی، ترکیبی موزون و هماهنگ ایجاد نمایند. رعایتی نکاتی که در ادامه باهم میخوانیم، می تواند برای شما هم مفید باشد.
1. لازم نیست که طرحها و الگوهایی که در قسمت های مختلف دکوراسیون خود از آنها استفاده می کنید، حتما با یکدیگر همخوانی و تطبیق ظاهری داشته باشند. تنها کافی است حسی که از به کارگیری آنها در طراحی دکوراسیون انتظار دارید، برایتان برآورده شود. اما دقیقا منظور از دریافت این حس مثبت که از آن صحبت می کنیم، چیست؟ سعی کنید از منسوجات با طرح ها و الگوهایی استفاده کنید که با یکدیگر اشتراکات بینابینی داشته باشند. به عنوان مثال بهتر است این طرح ها دارای رنگ هایی مشابه باشند و به طور غالب این رنگ ها در بخش های مختلف طرح مورد نظرتان تکرار شده باشد. همچنین در دیگر بخش های اتاق نیز همان را تکرار کنید تا به صورت شالوده اصلی دکوراسیون خودش را نشان دهد و هماهنگی و هارمونی که به آن نیاز دارید، در دکوراسیون تامین گردد.
به عنوان مثال اگر دوست دارید تم اصلی دکوراسیون فضای داخلی مورد نظرتان، شامل رنگ های بنفش و یاسی باشد، بایستی تمام اجزا همچون تابلوهای هنری، پارچه های مبل ها و کاناپه، کوسن های اتاق نشیمن یا بالشت ها و روتختی اتاق خواب، صندلی ها و … نیز ترکیباتی از همین رنگ هایی داشته باشند که انتخاب کرده اید. به این ترتیب همه گوشه و زوایای محیط در بردارنده یک طیف رنگی خاص خواهند بود که به عنوان رنگ اصلی دکوراسیون شناخته می شود.
2. ابعاد و اندازه هایی که برای طرح های رنگی و نقش و نگاره های مورد استفاده خود، در نظر می گیرید را محدود نکنید. به عنوان مثال اگر از طرح خاصی برای بخشی از اجزای بافتی و منسوجات موجود در دکوراسیون خود استفاده می نمایید که دارای رنگ های خاصی هستند، سعی کنید از این طرح و رنگ در دیگر بخش های دکوراسیون در ابعاد و اندازه های مختلف نیز بهره بگیرید.
3. سعی کنید در وسایلی که اندازه های بزرگی دارند از طرح هایی با نقوش بزرگ تر و پترن های درشت تر استفاده کنید. اجزای کوچک تر دکوراسیون برای استفاده از الگوها و نقش و نگارهای ریز و شلوغ، مناسب تر هستند. همچنین در نظر داشته باشید که معمولا وسایل بزرگی که در فضای داخلی قرار می گیرند، خاص و یکتا هستند، در حالی که اجزای کوچک تر دکوراسیون می توانند به تعداد بیشتری در چیدمان محیط موجود باشند و در قسمت های مختلف به کار گرفته شوند.
4. سعی کنید طرح های رنگی که در دکوراسیون به کار می برید، مانند پلی ارتباط دهنده میان اجزای مختلف رنگی در چیدمان و دکوراسیون اتاقتان باشد. برای این منظور بایستی طرح ها و پترن هایی که برای منسوجات و المان های بافتی دکوراسیون انتخاب می کنید، دربردارنده طیف های رنگی یکسان یا مشابه عناصر مختلف در فضای داخلی محیط باشد. به عبارت دیگر، یک طرح مناسب با رنگ های ایده آل بایستی بتواند، رنگ دیوارها یا کاغذ دیواری اتاق شما را با مبلمان، کفپوشها، و دیگر المان های اصلی محیط مرتبط سازد.
5. پترن ها و طرح های پارچه ای به کار رفته در دکوراسیون بایستی از نظر سبک و طراحی با یکدیگر همخوانی داشته باشند. به عنوان مثال اگر طرحی که برای بخشی از دکوراسیون انتخاب کرده اید، ظاهری سنتی داشته باشد، چنین طرحی با مدل های مدرن تناسب نخواهد داشت. در نتیجه از کنار هم قرار گرفتن چنین اجزای ناهماهنگی، فضای ظاهری اتاق از هم گسیخته، نامرتب و بدون هارمونی و احساس نظم محیطی به نظر خواهد رسید.
6. ترکیب های رنگی به کار رفته در طراحی پترن ها و نقش و نگاره های موجود در عناصر دکوراسیون بایستی در ترکیب با یکدیگر قرار گیرند و به عبارتی روی یکدیگر بنشینند. اگر رنگ های موجود در طراحی این اجزا کاملا با هم تناسب نداشته باشند، زیبایی بصری مورد انتظارتان در محیط ایجاد نمی شود و این امر به سردرگمی شما در طراحی بخش های مختلف دکوراسیون منجر می گردد.
گاهی اوقات انتخاب طرح و رنگ با توجه به سلیقه شخصی خودتان، و کسب تجربه در طراحی دکوراسیون، می تواند گوشه و زوایای بیشتری از این کار را پیش رویتان باز کند و به این ترتیب به نکات تازه ای پیرامون ترکیبات رنگی، انتخاب طرح های مناسب و چیدمان دکوراسیون پی خواهید برد. سعی کنید از نکات گفته شده در این مطلب به عنوان اصولی کلیدی و اصلی در طراحی های خود بهره بگیرید تا بتوانید با اعتماد به نفس بیشتری انتخاب های خودتان را انجام دهید و نتایج ایده آلی کسب کنید. البته فراموش نکنید که برای ایجاد خلاقیت و رسیدن به تجربه های جدید همیشه لازم نیست خودتان را محدود کنید. بهتر است گاهی اوقات قوانین را بشکنید!